top of page
samengesteld gezin puzzel uitdaging

"deskundig en betrokken"

Merel heeft ons deskundig geholpen om zicht te krijgen op de dynamiek binnen ons samengesteld gezin. Door haar betrokkenheid  en doordat ze oog had voor ieders verhaal kregen we tools weer we echt verder mee konden. 

Mark en Femke,  Amsterdam

"warm en direct"

Vlak voor we wilden gaan samenwonen als ‘modern Family’ hebben we Merel gevraagd ‘eens mee te denken’ want hoe doe je zoiets nou goed?Al gauw realiseerde wij ons dat dit een proces is waar we de tijd voor moesten nemen. Merel is warm in het contact maar direct als het over de inhoud gaat. Dit was soms confronterend voor ons maar we zijn zo blij dat we met haar hebben gewerkt. Ze heeft ons behoed voor valkuilen en ons geactiveerd in onze blinde vlekken. Merel durft alle onderwerpen met empathie en humor aan te stippen en vraagt door tot zij ons en wij elkaar echt verstaan. Wij komen zeker terug Merel, Dank! 

Evelien en Guido, Apeldoorn

Eind vorig jaar ben ik in contact gekomen met Merel via haar website voor mijn persoonlijke zoektocht naar mijn rol als stiefvader in een nieuw samengesteld gezin. Ik heb haar gevraagd of zij mij kon begeleiden en adviseren. Na een kort telefonisch consult was ik erg blij met haar toenadering en de manier waarop zij haar hulp kon aanbieden. Na een aantal sessies ontstond al gauw de wens om ook mijn partner hierin te betrekken en zo werd het een therapievorm voor ons beiden.
De positieve en open manier waarop Merel de gesprekken vorm geeft, haar inzicht, kennis en ervaring maken dat de sessies die wij met elkaar hebben mogen hebben, altijd zeer opbouwend en erg prettig waren. Veel handvaten gekregen waar wij nog regelmatig naar teruggrijpen!

''positief en open''

Jeroen en Cara,  Arnhem

"helder en begrijpelijk"

Merel is spot on, direct, geeft heldere inzichten, snel en begrijpelijk. Haar manier van werken was heel helpend. Ze heeft ons handvaten gegeven om het voor ons gewenste resultaat te bereiken.

Marie-Claire,  Amersfoort

"fijne handvaten"

Toen ik bij Merel kwam stond de wanhoop me nabij. Twijfelde enorm aan mezelf. Wist niet hoe ik een balans ging vinden in mijn nieuwe leven en fijn zou voelen bij de nieuwe situatie. Was ik dan zo gek dat ik mij bepaalde dingen afvroeg over bijv wat voor rol ik heb in het verhaal? Ik heb dan zelf geen kinderen maar kom wel in een gezin terecht wat al gevormd is. En daar moest ik mij een weg in zien te vinden. Na de eerste afspraak ging ik met zoveel begrip en bevestiging weg. Ik voelde me opgelucht. Dit was precies wat ik nodig had. Merel heeft heel veel ervaring hierin en heeft al vele gezinnen geholpen. Ze weet precies de juiste dingen te zeggen en laat je zelf ook nadenken. Als er iets gebeurt in het gezin, wat gebeurt er dan met jou? Vanaf wanneer ga je aan? Zo leer je jezelf ook goed kennen en kan je volgende keer beter handelen omdat je weet wanneer er iets aan gaat in jou. Ik ben ook samen met mijn vriend een paar keer geweest. We hebben hele fijne handvaten gekregen en afspraken met elkaar gemaakt zodat ik me fijn voel in de situatie. Nu een aantal maanden verder gaat het al zoveel beter en werken we goed samen. We hebben elkaar ook beter leren kennen en zitten goed op 1 lijn. Ik ben Merel ontzettend dankbaar dat ze vanaf dag 1 in me heeft geloofd en me ondersteund heeft. Ook het appen tussendoor was heel fijn om even kort te schakelen, dit gebeurt er, hoe ga ik hiermee om? Kortom Merel is een super lief en fijn persoon waar je heel veel aan hebt en echt de kennis heeft om je te helpen in deze soms ingewikkelde situatie. Echt de moeite waard om met haar aan de slag te gaan!

Noortje, Eemnes

''Orde in de chaos''

Via via kom ik bij Merel terecht. In korte tijd krijgt ze het voor elkaar om een klein beetje orde in de chaos van mijn uit elkaar gevallen samengestelde gezin te scheppen. Met haar duidelijke omschrijving over hoe lijnen hadden moeten lopen, hoe ze lopen (en waarom) en hoe ze mogelijk in de toekomst zouden kunnen gaan lopen, schept een beetje hoop. Ik kan me vasthouden aan haar ervaringen en inzichten. Met haar hulp hoop ik het geduld te kunnen opbrengen om de kansen, die er misschien nu nog niet, maar toch zeker zullen komen, op het juiste moment te grijpen.

Grada, Hoevelaken

Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen?
bottom of page