top of page
samengesteld gezin puzzel uitdaging
Mijn drive

Op mijn 17e scheidden mijn ouders en beide ouders kregen nieuwe partners. Door deze grote gezinsverandering kreeg ik na verloop van tijd, net als ieder kind van gescheiden ouders, te maken met allerlei nieuwe vragen: Aan wie ben ik loyaal? En waarom? Wat is eigenlijk mijn plek in het nieuwe systeem?

En later toen ik zelf moeder werd vroeg ik mij af hoe we om zouden moeten gaan met stiefopa's en -oma's en alle loyaliteiten die daar bij komen kijken. 

Door de dilemma's die bij de scheiding en de nieuwe partners van mijn ouders hoorden heb ik dus ervaren dat het veel van ieder gezinslid vraagt, als het gaat om ' een plek binnen het gezin' en weet ik hoe ingewikkeld loyaliteit kan zijn.

Het is mijn diepe wens om samengestelde gezinnen positief te ondersteunen bij hun proces voor meer verbinding en ontspanning. En met de juiste voorlichting en begeleiding kan dit proces zoveel makkelijker gaan, en dat gun ik iedereen.

       

         

       

                                                              

Foto Merel Kerremans

Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij ieders persoonlijk vraagstuk en met elkaar vast te stellen wat de dilemma's of vragen zijn en wat jullie willen bereiken.

Ik kijk en denk mee, houd een spiegel voor en voel mee zonder te oordelen.

Mensen die door mij gecoacht worden, waarderen mij om mijn sensitiviteit, heldere analyse en relativerende humor.

Ik hoop dat jullie, door het proces dat we samen aangaan, inzichten en vaardigheden ontwikkelen om in de praktijk positief met stiefdilemma's aan de slag te gaan.  

Opstelling samengesteld gezin

In 2004 rondde ik  opleiding tot Sociaal Pedagogisch 

Hulpverlener af en heb daarna 12 jaar ervaring in het systemisch werk opgedaan als cognitief behandelaar. De laatste jaren heb ik mij verdiept in het coachvak en heb ik mij op dat vlak geprofessionaliseerd bij de Academie voor Counseling en Coaching te Amsterdam en het UNLP Amsterdam (Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling en Communicatie)  sinds maart 2019 ben ik gecertificeerd Stiefplan Coach en sinds november 2019 gecertificeerd SCHIP-behandelaar.

Ik heb mij verdiept in samengestelde gezinnen binnen onze huidige samenleving en ik heb geconstateerd dat de de dilemma's die deze gezinnen met regelmaat ervaren nog altijd schuilgaan onder een taboe. Maar deze dilemma's mogen we serieus nemen. 60% van de nieuw samengestelde gezinnen gaat weer uit elkaar.

Uit Amerikaans onderzoek (Galatt, 2010) blijkt dat de komst van een stiefouder meer stress veroorzaakt dan de scheiding van de ouders. Ik geloof dat dit anders kan. Daar waar liefde is, is groei mogelijk. Mijn missie is dan ook om jullie gezin samen te kunnen laten groeien en jullie op een positieve manier een succes kunnen maken van jullie nieuw samengestelde gezin.  

Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen?
bottom of page